Home > Products > High Speed Injection Molding Machine > Automatic Moulding Machine
Automatic Moulding Machine
  • Automatic Moulding MachineAutomatic Moulding Machine

Automatic Moulding Machine

The automatic moulding machine is equipped with a U-shaped heating tube in the threaded rod, which can effectively make the threaded rod heating faster and save energy; the design of the cooling device can effectively improve the quality of the product, and its design structure is reasonable and intelligent The operation is more convenient and simple to use.

Send Inquiry

Product Description

The automatic moulding machine is equipped with a U-shaped heating tube in the threaded rod, which can effectively make the threaded rod heating faster and save energy; the design of the cooling device can effectively improve the quality of the product, and its design structure is reasonable and intelligent The operation is more convenient and simple to use.

Automatic Moulding Machine

What basic knowledge do I need to master to become a basic fully automatic moulding machine technician?

It is necessary to grasp the factors of fully automatic moulding machine , mold opening and closing time, back pressure value and mold safety protection, etc., and use lower mold opening induction force and clamping force to achieve mold closing. Generally, injection molding machine operators do not Pay attention to the speed and time of the injection molding machine, and decide the opening and closing time according to yourself. If you reduce 1 second in 10 seconds of operation, you will soon get a 10% improvement. This improvement is often the difference between profit and loss. Back pressure value: The condition is that the melt has an appropriate density, and the back pressure increases the pressure temperature and melt temperature of the automatic moulding machine, and the increase is related to the set back pressure value. The oil back pressure of a large-scale automatic moulding machine can reach 25-40 bar. Note that the back pressure is too high, which will cause the melting temperature in the barrel to be too high, destroying the production of heat-sensitive plastics. Too high back pressure is easy to cause the screw to be too large and irregular offside, and the injection volume is extremely unstable.




Common faults and maintenance methods of automatic moulding machines:


1. Electric heating is abnormal

Reason: Breaker failure, broken heating coil, broken thermocouple, short circuit or grounding of wire.

Solution: Replace damaged parts and repair wires.


2. Does not shoot out

Reasons: The solenoid valve is not operated well; the pressure regulating valve is not good; the nozzle is blocked by foreign objects; the nozzle is too cold and the temperature of the material pipe is low.

Solution: check the solenoid valve; check the valve; check the nozzle; check the temperature of each section.


3. Not ejected

Reason: The manipulator has no ejection signal; the mold opening is not completed; the solenoid valve is faulty.

Solution: Check the manipulator; check whether the mold opening is completed; solve the solenoid valve.


4. Do not close the mold

Reasons: the top retreat is not in place; the is not closed; the manipulator does not give the mold closing signal; the position scale data is faulty; the directional valve does not operate.

Solution: Check whether the support is terminated; check the circuit, oil circuit, and mechanical insurance of the door; check the power of the manipulator; check the position ruler; check whether the valve body has power supply and whether it is stuck


5. The oil pump is abnormal

Reasons: air is sucked in on the suction side; the oil filter is blocked; there is abrasion in the pump; the oil level is too low

Solution: repair the joints on the suction side; clean the filter; check the oil pump; add enough oil. 6. The motor does not run

Cause: The fuse of the electric power supply is blown; the start button connector is bad; the overload relay has tripped; the main circuit is faulty, and the circuit breaker is broken.

Solution: Replace insurance; check or replace related accessories


7. Buzzing and non-returning

Reason: lack of phase

Solution: Check the power supply


8. No action

Reasons: total pressure valve failure; amplifier board failure; motor and oil pump link flange failure; servo valve solenoid coil is glued off.

Solution: Check whether the support is terminated; check the circuit, oil circuit, and mechanical insurance of the door; check the power of the manipulator; check the position ruler; check whether the valve body has power supply and whether it is stuck.


9. No mold opening

Reasons: directional valve failure; insufficient pressure; crank mechanical hole; position ruler failure.

Solution: Check the manipulator; check whether the mold opening is completed; check and repair the solenoid valve.


10. No feed

Reasons: bad solenoid valve; bad pressure regulating valve; bad temperature of feed pipe; sol moves, but no feeding.

Solution: check the back pressure valve; check the temperature of the car; the screw is broken or not slipping.


11. Excessive oil temperature, oil leakage

Reason: The use pressure is ultra-high 140KGF/CM2; the oil pump is worn or the oil viscosity is too high; the oil volume is insufficient; the cooler is blocked; the cylinder screw is loose

Solution: Check the pump and reduce the viscosity; add enough hydraulic oil; clean the cooler; tighten the screws.





Hot Tags: Automatic Moulding Machine, Suppliers, Manufacturers, Factory, China, Made in China, Price, Price List, Quotation, Quality, Advanced, Easy-maintainable, 1 Year Warranty

Related Category

Send Inquiry

Please feel free to give your inquiry in the form below. We will reply you within 24 hours.